Articole

despre branding, marketing și nu numai
stockfresh_1225405_blog-wordcloud_sizeS

Brandingul de blogger

Parcă nici nu am simțit când au trecut ultimele patru luni. Anul acesta în februarie, Zicu și Florica îmi făceau onoarea să mă cheme să vorbesc despre „blog branding” în fața a 20 de bloggeri. Acest lucru se întâmpla în cadrul celei de-a 4-a ediții a evenimentului „Din ON în OFF”.

La vremea respectivă aveam doar câteva luni de blogging și, în fața celor care scriau de câțiva ani de zile în on-line, poate nu eram cel mai în măsură să dau „sfaturi”. De aceea am și îmbrăcat toată prezentarea mea sub haina de „Metode banale”. În plus, pe bune, sunt chestii pe care toată lumea le știe. E mai greu cu aplicatul.

Au mai trecut câteva luni și încă cred că nu am scris „avioane”. Cei prezenți la eveniment au primit în premieră gândurile mele despre un domeniu care se poate și el afla sub umbrela a ceea ce numim „strategie de branding”.

După patru luni de la eveniment, a venit vremea însă, să „dau la liber” prezentarea mai ales că prin asta răspund întrebărilor mai multor cititor legate de „Ce trebuie să fac ca să am un blog de succes?”. În mediul on-line românesc, blogul meu nu este unul de succes, cel puțin nu conform criteriilor cantitative general acceptate (trafic, interacțiune, ș.a.). Din punct de vedere personal însă, acest blog, este cea mai mare realizare profesională. Nu pentru calitatea conținutului (nu mi-au murit lăudătorii), ci pentru faptul că nu a fost o „toană”, pentru faptul că am avut și am „ceva” de spus și că am onoarea să fiu citit de tine.

Aici este prezentarea:

Fiți creativi, în fiecare zi!

Photo: Blog wordcloud by Stockfresh

 

Comentarii:

 1. Pingback: Brandul de blogger • Chinezu

 2. Pingback: Metode banale de blog branding | Aventurile mele

 3. Pingback: De ce “bloggerul este un verb”? – Dragos Alexa – blog de marketing si branding

 4. Pingback: Când bloggerul vrea să devină un brand

 5. Caprice

  Nici eu nu te consider cel mai de succes blogger :) . Dar esti bloggerul pe care il admir cel mai mult din tot internetul romanesc, asta pentru ca am ceva de invatat din FIECARE articol pe care il publici, pentru ca admir disciplina ta de a scrie in fiecare zi, desi e imposibil sa nu ai zile in care chiar nu ai chef, pentru ca se vede ca adori ceea ce faci si ca iti cunosti foarte bine domeniul si mai ales pentru ca vrei sa ii inveti si pe ceilalti. Sincer, ai tot respectul meu :)


 6. Ah ce-mi place asta: “bloggerul nu este un substantiv, ci un verb”. Am mai auzit-o dar ma bucur o vad si in prezentarea de fata.
  Si eu iti apreciez foarte mult blogul. Nu intru foarte des dar atunci cand intru, raman :) Imi iau doza de care am nevoie si revin :)
  Spor si inspiratie la scris :)


  • Multumesc Andra. Din partea mea poti sa intri o data pe an pe blog si tot sunt onorat si mandru. Sa ai spor si tu!


 7. Buna prezentare. Sper sa mai urmeze si altele! :)


  • Daca mai particip la evenimente unde sa am ce sa spun, cu siguranta voi publica prezentarile. Multumesc de apreciere, Raluca!

Comentează și tu!